vinogvilt_logo.png

Produsenter

BOTTEGA

Bottega SpA, en virkelig stor-produsent av grappa, vin, musserende vin og likører, ble bygget opp i 1920-årene av Domenico Bottega, en lidenskapelig oenolog som var i stand til å identifisere druenes kvalitet mens de ennå ikke var høstet.
Tradisjonen videreføres, - nå i 3. generasjon - og hvert produkt er et resultat av familiens fokus på helse, trivsel og glede. Det viktigste er kvalitet med enkle, naturlige ekte aromaer og smaker.
Design er også viktig for å uttrykke produktenes kvalitet, og estetikk er i fokus. Og selvsagt er opprinnelse viktig for familien. Alle ovennevnte verdier må være på plass for å bli anerkjent. Bottega eksporterer til mer enn 100 forskjellige land.

 

ACCOLADE WINES

Accolade Wines er en av verdens største vinprodusenter. De eier vinhus i Australia, New Zealand, Syd Afrika, USA og samarbeider med vinhus i bl.a. Italia, Spania og Frankrike. Porteføljen inneholder alt fra topp viner til rimelige viner til god kvalitet.

BODEGAS MONTECILLO

Bodegas Montecillo, som ligger i La Rioja Alta, ble grunnlagt i 1874 av Celestino Navajas. Sherryhuset Osborne kjøpte Bodegas Montecillo i 1973. 
Alle druer kjøpes av lokale dyrkere, siden Bodegas Montecillo er en av meget få produsenter som ikke har egen vinmark. Dermed har de fordelen av å kunne kjøpe eksakt den kvalitet og mengde de ønsker. 

FONTANAFREDDA

Fontanafredda er en topprodusent i Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. Navnet betyr «den kalde kilde» og vinhuset ble grunnlagt i 1878. Opprinnelig var det jaktslottet til det samlede Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Han var tidligere konge av Piemonte, Savoy og Sardinia. Hans sønn grunnla vinhuset samme år som faren døde.

I dag er det den dyktige Danilo Drocco som er sjefsvinmaker, han kom til Fontanafredda i 1999.

ALLEGRINI

Allegrini er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin. Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene, mens deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker områdets tradisjonelle vinstiler. Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder, midt i hjertet av Valpolicella Classico. I dag ledes familieprodusenten av søsknene Marilisa og Franco Allegrini. Franco er vinmaker mens Marilisa har ansvaret for markedsføring og PR. Med sitt fokus på kvalitet fortsetter de å fascinere vinverdenen med sine elegante og originale viner.

BODEGAS MURVIEDRO

Bodegas Murviedro, grunnlagt i 1927, har en filosofi basert på moderne produksjon av vin i kombinasjon med druer fra tradisjonelle vinmarker. Resultatet blir vin av topp kvalitet, som samtidig har den unike spanske orginaliteten.
Navnet Murviedro kommer fra de antikke murer som omsluttet den gamle bykjernen, og som i dag vitner om en antikk ånd som avspeiles i vingården og dens kjeller. 
Kontinentalt klima med påvirkning fra Middelhavet. Store variasjoner i temperatur mellom natt og dag skaper meget gode forutsetninger for druedyrkning i området. Gjennomsnittlig årlig temperatur er 13°C. Jordsmonnet preges av kalk og leire. 

MARQUÉS DE CÁCERES

Enrique Forner var en av drivkreftene for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden. Han tilegnet seg det meste av sin ekspertise i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc - Bordeaux. På slutten av 60-tallet bestemte han seg for å reise til Rioja, og grunnla i 1970 Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero - Rioja Alta. Enrique tok med seg Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte fransk produksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer. Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives («The Queen of Rioja») som styrer videre. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda. Marqués de Cáceres bruker hovedsakelig franske eikefat (65%), og noe amerikansk. De eksporterer til mer enn 120 land verden over.

JOSÉ MARIA DA FONSECA

José Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed et av de eldste og mest prestisjefylte vinhusene i Portugal. I tillegg til vanlig bordvin (Periquita fra 1850) produserer også Fonseca søte Moscatel de Setúbal-viner (fra 1849). Vinhuset J. M da Fonseca eies og drives av Soares Franco-familien, og det er idag 8. generasjon som styrer firmaet.

 

B.IO

b.io-vinene uttrykker fremtiden vi ønsker, hvor terroir og vin lever i perfekt harmoni. b.io er naturen i balanse, hvor også insekter har en viktig rolle i økosystemet. Hvert insekt er valgt ut som representant for sin plass i økosystemet, og de symboliserer liv, og ikke minst fravær av kjemiske produkter. b.io betyr også kjærlighet - b står for både buono (god) og bene (kjærlighet). io (jeg) står for eget valg av vin som er bra for meg og miljøet.

 

SYMINGTON FAMILY ESTATES

Symington Family Estates eies og drives av de fem familiemedlemmene Dominic, Paul, John, Charles og Rupert Symington, som er trettende generasjon Symington innen portvinsindustrien.

Symington Family Estates eier en rekke av de aller mest anerkjente portvinsprodusentene; Graham's, Dow's, Warre's, Cockburn's, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. De eier 2.230 hektar i Douro-dalen hvorav 1.028 hektar er beplantet med vinranker. Dette fordeler seg på nærmere 30 Quintaer (eiendommer) og de aller fleste ligger i Douro Superior eller Cima Corgo, som er de to beste underregionene i Douro. Gjennomsnittlig alder på vinrankene er drøye 20 år, og de har også noen som er mellom 60 og 80 år gamle. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres

HAMMEKEN CELLARS

Hammeken Cellars drives av et ungt, dynamisk team bestående av 6 vinmakere; 2 danske og 4 franskmenn med Davi Tofterup som Chief Winemaker. Deres mål er lage moderne viner fra et gammelt vinland. Aventino-vinene har vunnet mange internasjonale priser. Det samme med Tosalet og deres viner fra syd Spania.

Hovedkontoret til Hammeken Cellars ligger i den lille pittoreske byen Javea, i provinsen Alicante. Med lidenskap for gode, spanske viner, og et meget fokusert team av fagfolk, settes målene høyt for å kunne tilby kvalitetsviner til en fornuftig pris. De er  stolte over å kunne tilby en komplett portefølje av viner som understreker de unike druertyper og regioner i Spania. Idag lager Hammeken Celars viner fra Ribera del Duero, Toro, Biezo, Castilla y Leon, Valencia, Yecla, Priorat og La Mancha. Dette gjøres i samarbeid med lokale vingårder.

CANTINA VALPANTENA

Cantina Valpantena ble etablert av vinbønder i Verona som et kooperativ med ca. 250 medlemmer som dyrket omtrent 750 ha med vinmarkeri åskammene rundt Verona. I 2003 slo de seg sammen med dyrkere av olivenolje og et nytt selskap ble etablert som lager vin og olivenolje i Valpantena.

Torre del Falasco representerer de beste vinene fra Cantina Valpantena. Dette er deres premium viner, og de har fått navnet sitt fra en landeveisrøver som røvet i området på 1600-tallet. Områdets historie og tradisjoner er viktig for dagens vinproduksjon i regionen, og  vinmakerne er opptatt av å holde stabilt god kvalitet over tid.

CHRISTER BERENS

Christer Berens er en svensk-norsk vinkelner med lidenskap for mat & vin. Han har blitt kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har erfaring fra restauranter som Bagatelle, Le Canard og Bølgen & Moi. Christers nøye utvelgelse og kvalitetskrav har resultert i et knippe utvalgte viner.

COGNAC DE LUZE

De Luze har vært et av de ledende cognacmerkene siden 1822 og er en bestselger også i Norge. 
Selskapets nye eiere, Boinaud-familien, har en helt unik tilgang på de aller edleste råvarene i Cognac. VSOP og XO-cognacene er derfor oppgradert til Fine Champagne Cognac. Det betyr at over halvparten av innholdet kommer fra Grande Champagne, som er selve hjertet og kvalitetssenteret av den franske Cognac-regionen. Den andre delen kommer fra Petite Champagne som er den nest beste regionen. Kvalitetsforbedringen kommer som følge av at Boinaud-familien også eier Grande Champagnes største vingård og det største private destilleriet i Cognac. 
Rent geografisk ligger Cognac-området i Charentes i den nordlige delen av Sørvest-Frankrike, om lag 10 mil fra Bordeaux.